logga

OM … mej och mitt arbete

Jag bor med min familj, man, dotter och hund i ett gammalt hus i Stuvsta söder om Stockholm.
Högst uppe i huset har jag min ateljé där jag arbetar.
Min konstnärliga utbildning har jag fått på Konstskolan i Stockholm och Konstlinjen på Birkagårdens folkhögskola. Och olika kurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän.Karin Åström Bengtsson

Det som jag hela tiden intresserar mig för är rörelse, ljus och relationer – mor-dotter, vuxen-barn, barn-barn. Ofta blir det tematiska serier. Olika gestalter som återkommer, rörelser som jag vill ge uttryck åt och undersöka. Ljus. Skuggor. Nyfikenheten driver mig att testa olika tekniker och uttrycksformer. Nu senast är det skulptur.
Att arbeta tredimensionellt är nästan lite magiskt.

Jag arbetar också som illustratör och har de senaste åren även illustrerat barnböcker. Det började med Djuren flyttar in (2012) och Det piper i påsen (2013). Därefter Sälsommar (2014), Hemliga Hanson (2015), Sockan börjar i valpskola (2016), Kaninklubben (2017) och Cirkusponnyn (2018). De ingår alla i serien Tiger Anderssons djurskola och är skrivna av Lin Hallberg.
Lin och jag har sedan fortsatt att samarbeta med böckerna om Isabell: Isabell, min bästa vän (2019) och Isabell - vara som man vill (2020). Läs mer på www.kabra.se

Konstnärligt fortsätter jag att arbeta med skulpturer och experimentera med skuggor i olika former. Det känns väldigt spännande. Återblick på utställningen "Samspel i ljus och skugga"
oktober 2017 på Galleri Movitz i Stockholm -
ÅTERBLICK >>

f. 1966
Konstnärlig utbildning
Konstskolan i Stockholm, 2003-2004
Konstlinjen, Birkagårdens folkhögskola- måleri, skulptur, teckning, 2004-2007
Kurser vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän

Läs hela mitt CV >>

Foto: Stefan Tell